Krostate me recel - Crostata alla marmellata


Krostata eshte nje embelsire e pergatitur me pasta frolen si baze dhe, ne kete raste, e mbushur me recel luleshtrydhe.
Ky lloj keku eshte i thjesht per te tu gatur dhe ideal per te ngrene ne mengjese ose mbasdite me nje filxhan kafe, caj ose nje gote shumesht. 
Pasta frola e perdorur si baze mund te pergatitet mbremjen para gatimit te krostates ose mund te perdoret ajo e gatcme.

Perberesti per nje tave me 26 cm diameter


Pergatitja
  • Ndize furrin ne 180°C qe te ngrohet nderkohe qe pergatitet embelsira.
  • Hape brumin ne nje tavolin pune me nje okllahi (mundesisht nje te trash) deri kur te kesh nje pete te trash 5-6 mm. Nese pasta frola ishte ne frigorifer, prit 5 minuta per te hapur pete kshu qe mos te cahet duke e hapur.
  • Ve peten tek nje tepsi te lyer me gjalp duke u ndimuar me okllahin. Per te vene pete me thjeshtesishte tek tava mund te hapesh ate siper nje leter kuzhine.
  • Me nje thike pre brumin e tepert dhe rregullo anet me gishte qe te marri formen e tepsise.
  • Shpo brumin me nje prirun rrethe gjithe bazes.
  • Mbushe pasta frolen me recelin e deshiruar dhe niveloje mire me nje luge ne menyre qe receli te jete ne te njejten trashesi ne te gjithe bazen.
  • Hap brumin e tepert dhe preje ne shirita te trasha rreth nje centimeter.
  • Ve shiritat siper recelit horizontalisht dhe vertikalisht per t'i dhene kekut pamjen klasike te krostates.
  • Lyej shiritat me pak vez te rrahur.
  • Gatuaje krostaten ne furre te ngrohte me 180°C per 25-30 minuta.
  • Krostata haet ne temperatur dhome dhe mund te mbahet e mbuluar deri ne tre dite.


commenti
commenti
Komento me profilin te deshiruar:
commenti google
commenti blogger
commenti facebook

Commenti

Post popolari in questo blog

Tiramisù klasike - Receta origjinale

Si te bejme nje krem pasticerie perfekte

Salce bolonjeze - Ragù alla bolognese