Makarona linguine djegese me karkaleca dhe spinaq - Linguine piccanti con gamberetti e spinaci


Perberesit per 4 porcione
  • 400g makarona linguine
  • 400g karkaleca
  • 250g spinaq
  • 1 thelpni hudher
  • 4 luge vaj ulliri extravirgjer
  • 2 luge vaje ulliri djeges
  • kripe
  • piper 
  • nje spec djeges i thate te vogel

Pergatitja
  • Nese karkalecat nuk jane te pastruara, valo ato per disa minuta ne uj keshtu qe lekura te hiqet me lehtesishte (fotot i gjen ne recetene makarona me kungull te njome dhe karkaleca). Ne kete rast uj i perdorur per karkalecat mund te perdoret edhe per te valuar makaronat: do te jene shume me te shishme.
  • Shtupe hudhren me kurrizin e thikes dhe ve ate te skuqet ne nje tigan me nje luge vaj.
  • Shto karkalecat dhe le ato te skuqen per rreth dy minuta.
  • Hiq hudhren dhe shto spinaqin te lare.
  • Rregullo per krie dhe piper.
  • Le ne zjarr akoma per 2-3 minuta
  • Ve linguinet te ziejne ne mjaft uj te kripure duke ndjekur indikacione e paketes per te pasur nje pjekje "al dente".
  • Kullo makaronat dhe ve ato te tigani me karaleca dhe spinaq.
  • Shto specin djeges te prere himet, vajin e ullirit extravirgjer dhe ate djeges.
  • Perziej dhe dize zjarrin per rreth 30-60 sekonda.
  • Nese nevoitet rregullo per kripe dhe piper.
  • Sherbej makarona te ngrohta.

commenti
commenti
Komento me profilin te deshiruar:
commenti google
commenti blogger
commenti facebook

Commenti

Post popolari in questo blog

Tiramisù klasike - Receta origjinale

Si te bejme nje krem pasticerie perfekte

Salce bolonjeze - Ragù alla bolognese