Makarona linguine djegese me karkaleca dhe spinaq - Linguine piccanti con gamberetti e spinaci
Perberesit per 4 porcione
- 400g makarona linguine
- 400g karkaleca
- 250g spinaq
- 1 thelpni hudher
- 4 luge vaj ulliri extravirgjer
- 2 luge vaje ulliri djeges
- kripe
- piper
- nje spec djeges i thate te vogel
Pergatitja
- Nese karkalecat nuk jane te pastruara, valo ato per disa minuta ne uj keshtu qe lekura te hiqet me lehtesishte (fotot i gjen ne recetene makarona me kungull te njome dhe karkaleca). Ne kete rast uj i perdorur per karkalecat mund te perdoret edhe per te valuar makaronat: do te jene shume me te shishme.
- Shtupe hudhren me kurrizin e thikes dhe ve ate te skuqet ne nje tigan me nje luge vaj.
- Shto karkalecat dhe le ato te skuqen per rreth dy minuta.
- Hiq hudhren dhe shto spinaqin te lare.
- Rregullo per krie dhe piper.
- Le ne zjarr akoma per 2-3 minuta
- Ve linguinet te ziejne ne mjaft uj te kripure duke ndjekur indikacione e paketes per te pasur nje pjekje "al dente".
- Kullo makaronat dhe ve ato te tigani me karaleca dhe spinaq.
- Shto specin djeges te prere himet, vajin e ullirit extravirgjer dhe ate djeges.
- Perziej dhe dize zjarrin per rreth 30-60 sekonda.
- Nese nevoitet rregullo per kripe dhe piper.
- Sherbej makarona te ngrohta.