Makarona taliolini me kungull te njome dhe karkaleca - Tagliolini zucchine e gamberetti
Perberesit per 4-5 porcione
- 400g makarona
- 400g karkaleca
- 2 kungui te njoma
- 1/2 qepe
- kripe
- piper
- majdanoz
- vaj ulliri
- 1/2 gote vere te bardhe (fakultativ)
Pergatitja
- Nese karkalecat jane te fresketa duhen zier ne uj te kripur per rreth 60 sekonda dhe pastruar duke i hequr koken dhe lekuren.
- Filtro ujtin e karkalecave 2-3 here dhe perdore per te zier makaronat.
- Ne nje tigan te sporkatur me vaj, skuq qepen e grire himet.
- Shto kunguit te grire sipas deshires dhe kur ky te jet skuqur shto karkalecat te pastruara.
- Rregullo me kripe dhe piper, shto nje garuzhde uj te makaronave (ose 1/2 gote ere te bardhe) dhe le te ziej per disa minuta.
- Kur makaronat te jen zier, shtoi tek tigani me kungull dhe karkaleca.
- Le taliolinit temarrin shieje me zjarre te ule per 30-60 sekonda duke perzier me kujdesi.
- Shto dy-tre luge vaj extravirgjer ulliri dhe me ne fund shto majdanozin.
- Sherbej makaronat te ngrohta.