Makarona taliolini me kungull te njome dhe karkaleca - Tagliolini zucchine e gamberetti



Perberesit per 4-5 porcione
  • 400g makarona
  • 400g karkaleca
  • 2 kungui te njoma
  • 1/2 qepe
  • kripe
  • piper
  • majdanoz
  • vaj ulliri
  • 1/2  gote vere te bardhe (fakultativ)
Pergatitja
  • Nese karkalecat jane te fresketa duhen zier ne uj te kripur per rreth 60 sekonda dhe pastruar duke i hequr koken dhe lekuren.
  • Filtro ujtin e karkalecave 2-3 here dhe perdore per te zier makaronat.
  • Ne nje tigan te sporkatur me vaj, skuq qepen e grire himet.
  • Shto kunguit te grire sipas deshires dhe kur ky te jet skuqur shto karkalecat te pastruara.
  • Rregullo me kripe dhe piper, shto nje garuzhde uj te makaronave (ose 1/2 gote ere te bardhe) dhe le te ziej per disa minuta.
  • Kur makaronat te jen zier, shtoi tek tigani me kungull dhe karkaleca.
  • Le taliolinit temarrin shieje me zjarre te ule per 30-60 sekonda duke perzier me kujdesi.
  • Shto dy-tre luge vaj extravirgjer ulliri dhe me ne fund shto majdanozin.
  • Sherbej makaronat te ngrohta.


commenti
commenti
Komento me profilin te deshiruar:
commenti google
commenti blogger
commenti facebook

Commenti

Post popolari in questo blog

Tiramisù klasike - Receta origjinale

Si te bejme nje krem pasticerie perfekte

Salce bolonjeze - Ragù alla bolognese