Pesto me rukola - Pesto di rucola


Pesto me rukola eshte nje zevendesues shume i shishem te pestos gjenoveze klasike.
Kjo lloj salce mund te perdoret per te pergatitur nje piat makarona me pesto me rukola ose thjeshte per te ta ngrene me nje cope buke ose akome per te bere lazanja.

Perberesit
  • 50g rukola
  • 25g djath parmixhano te grire
  • 25g stika pishe
  • 50g vaj ulliri ekstravirgjer
  • 1 thelpni hudhre
Pergatitja
  • Ve ne nje mikser te gjithe perberesit: rukolen, djathin, stikat e pishes, hudhren, dhe me ne fund vajin.
  • Gri te gjitha perberesit deri sa te kesh nje krem.
  • Pesto eshte gati per t'u perdorur ose mbaje ne frigorifer me pak vaj ne siperfaqe per jo me shume se 2-3 dite


commenti
commenti
Komento me profilin te deshiruar:
commenti google
commenti blogger
commenti facebook

Commenti

Post popolari in questo blog

Tiramisù klasike - Receta origjinale

Si te bejme nje krem pasticerie perfekte

Salce bolonjeze - Ragù alla bolognese