Hamburger i bere ne shtepi
Hamburger, nje pjate amenrikane, eshte nje qofte e madhe qe perdoret sidomos per te pergatitur sanduic me majonez, sallate dhe perberes te tjere te zjedhur sipas deshires.
Perberesit per 4 hamburger:
- 400g mish vici te grire
- kripe
- piper
- majdanoz
- aroma te tjere nese i deshiron
Pergatitja:
- Perziej mishin e grire bashke me kripen, piperin dhe majdanozin.
- Ndaje mishin ne 4 porcione rreth 100g njera dhe jepi formen e hamburgerit me duart ose duke perdorur nje kapak kavanozi te mbuluar me leter celofoni mjaft te madh si ne foto.
- Skuq hambugerit ne nje grille ose ne nje tigan (nese deshiron shto nje shkope rozmarine) te ngote pa perdorur vaj sepse mjafton yndyra e mishit te grire.
- Kure mishi te jete gatuar mire ne te dy anet eshte gati per te ta ngrene thjeshte me pak sallate dhe nje mix kokerriza piperi ose per te pergatitur sanduciat me te ndryshme.