Proshuto krudo dhe pjeper - Prosciutto crudo e melone


Proshuto krudo me pjeper eshte nje nga antipastat me te perdorur sidomos ne vere. Pe te pergatitur kete antipaste mjaftojne thjershte dy perberes: proshuto krudo dhe nje pjeper te pjekur.
Proshuto krudo mund te zevendesohet ose te plotesohet me perberest te tjere si per shembull speck, sallam, proshuto cotto ose mocarela.

Perberesit per 4-5 porcione

  • 1 pjeper
  • 100g proshuto krudo
  • 20g rukola
  • 10g djathe te grire

Pergatitja
  • Ndaje pjeperin te ftohte nga frigoriferi pergjysem, hiq fara, ndaje ne 10 copa dhe hiq lekuren.
  • Ne nje pjate, ve copat e pjeperit siper rukoles.
  • Ve nje cope proshuto krudo ne temperature dhome (nxirre nga frigoriferi 30 minuta perpara) per cdo cope pjeper.
  • Sperkate me pak djathe te grire dhe sherbe.


commenti
commenti
Komento me profilin te deshiruar:
commenti google
commenti blogger
commenti facebook

Commenti

Post popolari in questo blog

Tiramisù klasike - Receta origjinale

Si te bejme nje krem pasticerie perfekte

Salce bolonjeze - Ragù alla bolognese