Proshuto krudo dhe pjeper - Prosciutto crudo e melone
Proshuto krudo me pjeper eshte nje nga antipastat me te perdorur sidomos ne vere. Pe te pergatitur kete antipaste mjaftojne thjershte dy perberes: proshuto krudo dhe nje pjeper te pjekur.
Proshuto krudo mund te zevendesohet ose te plotesohet me perberest te tjere si per shembull speck, sallam, proshuto cotto ose mocarela.
Perberesit per 4-5 porcione
- 1 pjeper
- 100g proshuto krudo
- 20g rukola
- 10g djathe te grire
Pergatitja
- Ndaje pjeperin te ftohte nga frigoriferi pergjysem, hiq fara, ndaje ne 10 copa dhe hiq lekuren.
- Ne nje pjate, ve copat e pjeperit siper rukoles.
- Ve nje cope proshuto krudo ne temperature dhome (nxirre nga frigoriferi 30 minuta perpara) per cdo cope pjeper.
- Sperkate me pak djathe te grire dhe sherbe.