Makarona pakeri me midhje - Paccheri alle cozze

makarona me midhje recata gatimi italiane

Pakerit jan nje lloj makaronash me mas te madhe te tradites napolitane. Mund te gatuhen te mbushura ose me salca te ndryshme.

Perberesit per 4-6 porcione

  • 2kg midhje te pastra
  • 500g pakeri (paccheri)
  • 250g salce domatesh
  • 1 gote vere (200ml)
  • 1/2 qepe
  • 2 thelpni hurdhra
  • 4g xhenxhefil
  • vaj ulliri
  • pak kripe
  • pake sheqer
  • pak majdanoz
  • pak borzilok

Pergatitja

  • Ve te zi nje tenxhere te madhe plot me uj dhe kripe.
  • Ne nje tigan shkuq hurdhrat dhe xhenxhefili te grira hiet.
  • Shto midhjet te pastruara, goten e veres dhe majdanozin.
  • Mbulo tiganin me nje kapak dhe le te zihen deri sa midhjet te jene hapur.
midhje receta gatimi
  • Le me nje ane ca midhje per te zbukuruar piaten dhe te tjerat hiqi nga guackat.
  • Filtro lengun e midhjeve.
  • Kur ujti te valoj, hidh pakerit dhe le te zin duke ndjekur indikacionet e pakos.
  • Nderkohe skuq ne tigan gjysem qepe.
  • Shto salcen e domateve me nje got lenge midhjesh te filtruar, pak kripe dhe sheqer dhe ca gjethe borziloku
salce me domate kuzhina italiane
  • Nje minut para se te mbaroj valimi i makaronave, shto midhjet te tigani me salcen.
  • Kullo makaronat dhe shtoi ne salcen.
  • Perzii te gjtha perberesit mire per 30-60 sekonda, shto dy-tre luge vaj ulliri dhe fike zjarrin
  • Sherbej te ngrohta me midhjet te vene menjeane me perpara.
makarona me midhje kuzhna italiane

commenti
commenti
Komento me profilin te deshiruar:
commenti google
commenti blogger
commenti facebook

Commenti

Post popolari in questo blog

Tiramisù klasike - Receta origjinale

Si te bejme nje krem pasticerie perfekte

Salce bolonjeze - Ragù alla bolognese