Makarona pakeri me midhje - Paccheri alle cozze
Pakerit jan nje lloj makaronash me mas te madhe te tradites napolitane. Mund te gatuhen te mbushura ose me salca te ndryshme.
Perberesit per 4-6 porcione
- 2kg midhje te pastra
- 500g pakeri (paccheri)
- 250g salce domatesh
- 1 gote vere (200ml)
- 1/2 qepe
- 2 thelpni hurdhra
- 4g xhenxhefil
- vaj ulliri
- pak kripe
- pake sheqer
- pak majdanoz
- pak borzilok
Pergatitja
- Ve te zi nje tenxhere te madhe plot me uj dhe kripe.
- Ne nje tigan shkuq hurdhrat dhe xhenxhefili te grira hiet.
- Shto midhjet te pastruara, goten e veres dhe majdanozin.
- Mbulo tiganin me nje kapak dhe le te zihen deri sa midhjet te jene hapur.
- Le me nje ane ca midhje per te zbukuruar piaten dhe te tjerat hiqi nga guackat.
- Filtro lengun e midhjeve.
- Kur ujti te valoj, hidh pakerit dhe le te zin duke ndjekur indikacionet e pakos.
- Nderkohe skuq ne tigan gjysem qepe.
- Shto salcen e domateve me nje got lenge midhjesh te filtruar, pak kripe dhe sheqer dhe ca gjethe borziloku
- Nje minut para se te mbaroj valimi i makaronave, shto midhjet te tigani me salcen.
- Kullo makaronat dhe shtoi ne salcen.
- Perzii te gjtha perberesit mire per 30-60 sekonda, shto dy-tre luge vaj ulliri dhe fike zjarrin
- Sherbej te ngrohta me midhjet te vene menjeane me perpara.