Makarona farfale me spinaq, brokoli dhe panceta - Farfalle con spinaci, broccoli e pancetta
Perberesit per 4 porcione:
- 400g makarona farfale
- 400g spinaq
- 200g brokoli
- 100g panceta
- kripe
- piper
- vaj ulliri ekstravirgjer
- dhjathe te grire per makarona
- Ne nje tenxhere mjafte te madhe, ve te ziejn makaronat me uj te valuar me kripe duke ndjekur drejtimet e pakos (pako ime thote 13 minuta kohe per pjekjen "al dente").
- Nderkohe, ne nje tigan, skuqe panceten me pak vaj dhe shto brokolit te pastruara.
- Mbas pes munutash shto edhte spinaqin e lare.
- Rregullo me kripe dhe piper dhe le ne zjarre deri sa spinaqi te jete pjekur.
- Me nje blender grije 1/3 te salces e pergatitur nje konsistence si pesto.
- Kullo makaronat dhe shoj te tigani me 3-4 luge vaj ulliri ekstravirgjer dhe salcen e pergatitur.
- Ve ne flak per 30-60 sekonda.
- Sherbej makaronat te ngrohta me djath te grire sipas deshires.
Lexo edhe Spageti me pesto me rukola