Krem pasticerie - Crema pasticcera

si te bejeme krem pasticerie

Kremi pasticerise eshte nje nga kremat me te perdorur dhe te dashur jo vetem ne pasticerine italiane por te gjithe botes.
Ky lloj kremi mund te perdoret jo vetem per mbushjen e embelsirave, pies, pasta choux por edhe per puddings, embelsira te ftohta dhe shume te tjera.
Receta me poshte eshte e pershtatshme per te gjitha pergatitjetet sapo te permendura me siper.
Megjthate permasat e perberesve mund te ndryshohen ne baze te kremit te kerkuar, sic shpjegotet ne kete arikull.

Perberesit:

  • 500ml qumesht 
  • 5 te verdha veze
  • 150g sheqer
  • 45g niseshte misri (o te tilla)
  • lekur te gjysem limoni
  • nje shkop vaniljeje

Pergatitja:

  • Ve nje ene ne frigorifer qe te ftohet dhe do duhet me vone.
  • Per te pergatitur kremin, pre shkopin e vaniljejes persegjati dhe hiq fara te brenshem me nje thik te vogel.
  • Ne nje tenxhere mjaft te trash, ve te ngrohet qumeshti me lekuren e limonit, farat dhe shkopin e vaniljejes.
  • Nderkohe qe qumeshti ngrofet, ne nje ene rrife me nje fruste te verdhat e vezes me sheqerin dhe shto niseshten te situr.
  • Kur qumeshti te jete ngrohur, hiq shkopin e vaniljejes dhe shtoje ne te verdhat e vezeve ne dy her, perher duke perzier.
  • Ve perberjen e perfituar prap tek tenxherja dhe veje ne zjarr per pak minuta duke perzier vazhdimisht me frusten.
  • Sa te trashet, hiq kremin nga zjarri dhe derdhe ne enen e ftohte (te njejten qe ke ven te ftohet ne frigorifer me perpara) dhe perzije me shpejtesi deri sa te ftohet.
KUJDES: Ky pasazh duhet per te ftohur kremin sa me shpejt, sidomos te bllokohet pjekja e vezes dhe per te patur nje krem me shkelqim si ne embeltore.

KESHILLE: Mbuloje siperfaqen e kremit me nje leter celofoni, nje picet te lagur ose thjest pak sheqer qe pos te bej si nje tip "lekure" ne siperfaqe kur ftohet.
Kremi pasticerise mund te mbahet ne frigorifer per 2-3 dite, ose ne ngrirje per nje muaj.

commenti
commenti
Komento me profilin te deshiruar:
commenti google
commenti blogger
commenti facebook

Commenti

Post popolari in questo blog

Tiramisù klasike - Receta origjinale

Si te bejme nje krem pasticerie perfekte

Salce bolonjeze - Ragù alla bolognese